17:30 - 17:50

Col·loqui: El paper dels promotors a la construcció amb fusta

Després de la crisi inacabable de 2007 i la crisi de la COVID, sembla que ja podem veure el punt d’inflexió en el sector de la construcció. Un sector que no s’ha modernitzat des de fa dècades, i que per fi sembla que comença a haver-hi un cert quòrum respecte al futur d’aquest, que ha de passar per la industrialització, la sostenibilitat, la digitalització, i la descarbonització. En aquest últim punt, la fusta és un material que no té rival i sembla que va camí de convertir-se en el material constructiu del segle XXI.

Països com França obligaran, a partir de l’any vinent, que el 50% del material utilitzat en tots els nous edificis públics sigui fusta, mentre que a Alemanya el 40% de les cases ja són de fusta i segueix pujant el percentatge.

Al col·loqui “El paper dels promotors a la construcció amb fusta” mirarem de donar una ullada a la situació actual del sector des del punt de vista d’una promotora pública d’habitatge, d’una promotora privada, d’una empresa constructora i d’un arquitecte.